2019 - 2020
project

Heel de stad Heel de Aarde

Tijdschrift Heel de stad, heel de Aarde gaat over de waarde van de commons in relatie tot de systeemverandering die nodig is om de stad en Aarde gezond en leefbaar te houden. In drie hoofdstukken – Voedsel – Gemeenschap en Energie – worden vooruitstrevende ideeën van denkers gekoppeld aan projecten van initiatiefrijke doeners.

Heel de stad, heel de Aarde is geïnspireerd op de Whole Earth Catalog, een ruim 400 pagina’s tellend Amerikaans tijdschrift uit de jaren zeventig dat een zelfvoorzienende, ecologische levensstijl aanmoedigde. Access to Tools luidde de ondertitel van de gids. Doel van de Whole Earth Catalog was om lezers via artikelen en recensies over de meest uiteenlopende onderwerpen te helpen bij het autonoom vormgeven van hun leven en leefomgeving.

Voorkant van Heel de stad, heel de Aarde, gedrukte publicatie, formaat 36,5 x 27,5 cm, vormgeving Catalogtree, 2019.
Heel de stad, heel de Aarde, hoofdstuk energie, pagina 24, vormgeving Catalogtree, 2019.

Het werk Heel de stad, heel de Aarde is gemaakt in opdracht van de Gemeente Amsterdam, Team democratie en innovatie in het kader van Urbact.
Met bijdragen van David Bollier, Natasha Hulst, Debra Solomon, Madelon Oostwoud, Mariken Straat, Michiel Bussink, Bambi Bogert, Joachim Meerkerk, Nienke Jansen, Arjen Nijeboer, Socrates Schouten, Jip van der Duin, Damaris Matthijsen, Selçuk Balamir, Aukje van Bezeij, Anita van der Stap, Anne-Marie Pronk, Anne Marieke Schwencke, Pauline Westendorp, Huibert Spoorenberg, Jurgen van der Heijden, Jasper Klapwijk, Frances van Berkel en Jim Campers.